Novogodišnje darivanje:"Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja"

Novogodišnje darivanje:"Svaka neispunjena želja  traži svoga prijatelja"

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ tokom decembra 2020 godine realizovalo je program novogodišnjeg darivanja za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela RS-a koji ostvaruju pravo liječenja na referentnom Kliničkom centru u Tuzli.

Zahvaljujući podršci grada Tuzla i Javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno-odgovornih kompanija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka obezbijeđeni su prigodni novogodišnji paketići, personalizirani kalendari i voće, koji su im uručeni na „Drive trough“ novogodišnjoj paradi koja je organizovana 27. decembra 2020. godine na kompleksu „Pannonica“.

Uz nesebičnu pomoć i podršku humanitaraca iz BiH i inostranstva uspješno je realizovana i akcija „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“ u okviru koje su sve male i velike želje štićenika Udruženja „PIPOL“ pronašle svoje prijatelje, koji su ih ispunili.

U utorak, 29. decembra 2020. godine predstavnice udruženja „PIPOL“ posjetile su Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla tokom koje su za sve mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju uručile mobilne telefone i tablete, koji su bili njihove „velike“ želje, kako bi iako razdvojeni od svojih porodica i prijatelja, ipak ostali povezani sa njima za vrijeme dugotrajnog bolničkog liječenja. 

Djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka koji se nalaze  na kućnom liječenju i oporavku poklone u okviru akcije „Svaka neispunjena želja traži svoga prijatelja“ dostavio je Mobilni tim udruženja „PIPOL“ a izliječena djeca i mladi preuzeli su svoje „želje“ na Novogodišnjoj „Drive thru“ paradi.

Novogodišnje paketiće dobila su i braća i sestre djece oboljele i izliječene od raka čime je novogodišnja radost postala još veća.  

Udruženje u ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka i njihovih porodica iskazuje zahvalnost Gradu Tuzla, društveno-odgovornim kompanijama i svim humanim ljudima širom Bosne i Hercegovine, kao i građanima BiH u inostranstvu, koji su nesebično podržali naš program Novogodišnjeg darivanja i pomogli nam da kraj ove preteške godine naši mališani upamte po nečemu lijepom. Hvala Vam što ste njihovo svjetlo tokom i nakon mraka. Posebno nas raduje činjenica da su dobri ljudi spremni podržati i druge aktivnosti i projekte namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka koje realizujemo tokom 2021godine.